Wist jij dat wanneer je een auto koopt, je deze verplicht moet laten verzekeren? Zonder autoverzekering mag je in Nederland niet de weg op. Dat doet de overheid niet om jou te plagen, maar om te voorkomen dat jij jezelf in de financiële problemen brengt. Een verzekering is namelijk in eerste instantie bedoeld om de schadekosten die jij anderen hebt toegebracht, te vergoeden. Deze kosten kunnen sterk oplopen. Ga maar na: rij jij een gloednieuwe wagen aan die net uit de fabriek is komen rollen, dan kan het flink wat kosten om de schade weer te herstellen. Met een goede verzekering voorkom je dat je langdurig (financieel) in de problemen komt. Echter, het is niet altijd voor iedereen duidelijk welke verzekering zij het beste kunnen afsluiten. Vandaar dat wij je aan de hand van een aantal stappen zullen laten zien hoe jij tot een goede autoverzekering komt. 

Hoe oud is je wagen? 

Bij het uitkiezen van een autoverzekering, is het belangrijk om te weten hoe oud je wagen is. Dit is namelijk de bepalende factor bij het kiezen van een autoverzekering. Is je wagen nieuw, dan kun je het beste een all-risk autoverzekering nemen. Is je wagen tussen de vier en negen jaar oud, dan heb je voldoende aan een casco verzekering van Univé. Met deze verzekering wordt de schade die jij aan jouw wagen hebt opgelopen als gevolg van een aanrijding die jij veroorzaakt hebt, niet uitgekeerd. Echter, vele andere vormen van schade worden wel door je verzekering gedekt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schade die is ontstaan door inbraak, door een aanrijding met een dier of door extreme weersomstandigheden zoals bijvoorbeeld hagel. Hoe ouder je wagen is, hoe lager de dagwaarde wordt. Als je dagwaarde laag is, kan het niet altijd uit om je schade weer te herstellen. Voor auto’s van negen jaar of ouder wordt daarom aangeraden om enkel een WA-verzekering te nemen. Met deze verzekering kun je enkel de schade van de tegenpartij laten uitkeren. 

Het optionele deel van je autoverzekering

Wanneer je een autoverzekering gaat afsluiten, dan zul je zien dat je ook optionele verzekeringen aan je pakket kunt toevoegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van pechhulp? Dit is een dienst waar je een beroep op kunt doen wanneer je met pech langs de weg komt te staan. Een monteur komt dan gelijk naar je toe en zal, wanneer dat mogelijk is, het mankement herstellen. Zo kun jij je tocht voortzetten. Lukt het niet om de schade te repareren? Dan zal je verzekeraar zorgen dat je vervangend vervoer krijgt aangeboden. Zo hoef je dus nooit bang te zijn dat je je eindbestemming niet haalt. 

Sluit je polis af op de site van je verzekeraar

Wanneer je vergeten bent om een autoverzekering af te sluiten, kun je gelijk even naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij gaan. Hier kun je bekijken welke opties er zijn en je kunt ook nog aanvullende verzekeringen afsluiten. Met een paar klikken op de muis kun je online je auto verzekeren. Je kunt daarna gelijk de weg op.