Flexibel leasen wordt steeds populairder in Nederland, vooral als het gaat om korte termijn mobiliteit. Het is een handige en voordelige manier om een auto te gebruiken voor een bepaalde periode, zonder dat je vastzit aan lange contracten. Dit wordt ook wel short lease genoemd en biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele leasevormen. In dit blogartikel zullen we de voordelen van flexibel leasen en shortlease auto's bespreken.

Flexibiliteit en vrijheid

Een van de grootste voordelen van short lease is de flexibiliteit en vrijheid die het biedt. Bij traditionele leasevormen zit je vaak vast aan lange contracten van 2 of 3 jaar, waarbij het lastig is om tussentijds van auto te wisselen. Met short lease heb je deze beperking niet. Je kunt een auto leasen voor een periode vanaf 1 maand tot maximaal 24 maanden. Dit geeft je de vrijheid om te kiezen voor een auto die past bij jouw behoeften en omstandigheden op dat moment. Bijvoorbeeld als je tijdelijk een grotere auto nodig hebt voor een verhuizing of als je voor je werk een representatieve auto nodig hebt.

Geen financiële verrassingen

Een ander voordeel van short lease is dat je geen financiële verrassingen hebt. Bij traditionele leasevormen betaal je vaak een vast bedrag per maand, maar dit kan nog oplopen door bijvoorbeeld extra kilometers of schade aan de auto. Bij short lease zijn deze kosten al inbegrepen in het maandbedrag, waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Bovendien hoef je geen grote investering te doen in de aanschaf van een auto, maar betaal je alleen een vast bedrag per maand. Dit maakt short lease ook aantrekkelijk voor startende ondernemers of ZZP'ers.

Voordelige tarieven

Naast de flexibiliteit en financiële zekerheid, zijn de tarieven voor short lease ook vaak voordeliger dan bij traditionele leasevormen. Dit komt doordat je geen langlopend contract hebt en dus geen langdurige verplichtingen aangaat. Daarnaast zijn shortlease auto's vaak jonge en goed onderhouden auto's, waardoor je ook bespaart op onderhoudskosten. Bovendien zijn de tarieven inclusief verzekering, wegenbelasting en onderhoud, waardoor je niet voor onverwachte kosten komt te staan.