Ben je autofanaat of is de auto voor jou simpelweg een vervoermiddel? Het maakt niet uit wat de auto voor jou betekent, deze 5 life hacks zorgen ervoor dat je een veel fijnere ervaring hebt en dat je je geen zorgen hoeft te maken om bepaalde autoproblemen. Ben je benieuwd naar deze tips? Lees dan vooral verder.

 

1.Stinkende auto?

Heb je last van geurtjes in de auto? Dan is dat vervelend. Maar hoe los je dat op? Wat veel mensen doen is simpelweg een luchtverfrisser in de auto zetten. Hoewel dit kan helpen is het veel verstandiger om gewoon regelmatig de interieurfilter te verfrissen. Dit doe je door hem te vervangen. Hiermee voorkom je vervelende luchtjes.

 

2.Versnellingsbak

Het kan gebeuren dat je versnellingsbak oververhit raakt. Wat je dan het beste kunt doen is natuurlijk de motor even laten afkoelen. Maar, veel beter is natuurlijk om het probleem te voorkomen. Dit doe je door koolstof afzettingen te verwijderen of door de olie te verversen. Hiermee voorkom je problemen.

 

3. Bouten verwijderen

Als je wel eens aan je auto werkt dan kan het gebeuren dat je te maken hebt met een dolgedraaide bout. Wat nu? Want je wil niet lassen. Gelukkig is er een simpele oplossing; je kunt de bout kop eraf zagen om vervolgens de bout uit te boren. Wat je dan wel moet doen is een nieuw binnendraad maken. Gelukkig is dat zo gebeurd.

 

4.Forum

Wil je meer weten over auto’s? Dan is de beste tip om kijken op het autoforum van Autodoc Club want daar vind je veel informatie over bepaalde onderwerpen. Het kan je helpen de juiste keuzes te maken voor een aankoop. Of het forum helpt je met het zoeken naar onderdelen. 

 

5.Kleine krasjes

Het is vervelend als er kleine krasjes in de lak van je auto zitten. Maar het is geen ramp. Met een handige tool als een lakstift kun je ze gemakkelijk verwijderen.