Een Skoda is niet de duurste auto. Toch zijn er nog allerlei manieren om te besparen op de jaarlijkse kosten van het rijden van jouw Skoda. Hieronder vind je 10 handige tips

1. Neem een goedkope autoverzekering

De prijzen van autoverzekeringen kunnen behoorlijk van elkaar verschillen. Door slim te vergelijken, met hulp van een vergelijkingssite of tussenpersoon, kunt u al snel enkele honderden euro’s per jaar besparen. Op een vergelijkingswebsite zoals Autoverzekeringregelen.nl vind je de goedkoopste autoverzekering voor jouw Skoda. Autoverzekering afsluiten? Neem dan eens een kijkje bij Univé.

2. Verminder het gewicht van uw auto

Hoe zwaarder een auto is, des te meer brandstof hij verbruikt. 100 kilo extra gewicht in een auto staat gemiddeld garant voor 7 procent meer brandstofverbruik. Het regelmatig uitruimen van uw kofferbak kan u dus daadwerkelijk in de kosten schelen.

3. Houd uw banden op spanning

Door eens in de maand uw banden van extra lucht te voorzien, kunt u aardig wat besparen op de brandstofkosten. Bovendien gaan uw banden op deze manier langer mee, waardoor u ook op de lange termijn kosten bespaart. Ook rijdt je veiliger wat de kans op ongelukken verkleint.

4. Verminder onnodig airco verbruik

Het gebruik van de airco zorgt jaarlijks voor bijna 8 procent (0,62 liter per kilometer) extra brandstofgebruik, voor de gemiddelde automobilist ongeveer 200 euro per jaar. Door de airco uit te schakelen op momenten dat deze overbodig is, kunt u flink besparen op brandstofverbruik.

5. Laat uw onderhoud doen door een universeel garagebedrijf

Voor onderhoud aan uw auto, wordt u doorgaans doorverwezen naar de dealer. U kunt uw onderhoud echter ook laten uitvoeren door een universeel garagebedrijf. Deze bedrijven werken vaak met dezelfde materialen en beschikken tevens over de benodigde kennis. Het verschil zit vaak voornamelijk in de prijs. Een reparatie bij de garage om de hoek kan al snel een paar honderd euro goedkoper zijn dan bij de dealer. Dit gaat vaak wel ten koste van merk-specifieke car-assist-garanties. Bekijk hier de Skoda dealers in de buurt.

6. Voer zelf kleine reparaties uit

Het kost weliswaar iets meer tijd, maar het loont om kleine reparaties zelf uit te voeren, in plaats van een snel bezoek aan een garage te brengen. Iedereen is in staat een ruitenwisser of lampje te vervangen. De nodige informatie kunt u vaak vinden in het boekje van uw auto. Tevens zijn de desbetreffende onderdelen vaak voor weinig geld te vinden in speciaalzaken en/of groothandels / internet.

7. Anticipeer op het verkeer

Door verder te kijken dan de auto’s die direct voor u rijden, kunt u meer besparen dan u denkt. Als u bijvoorbeeld vanop afstand ziet dat een stoplicht op rood staat, kan uw voet alvast van het gas. Hierdoor hoeft u niet te remmen en vervolgens weer gas te geven voor het optrekken. Deze manier van rijden kost geen extra tijd, bespaart brandstof en voorkomt tevens extra slijtage aan uw banden en remmen.

8. Zoek een tankstation met korting

Vaak geven (voornamelijk de onbemande) tankstations korting. De korting kan oplopen tot ruim 10 cent per liter, wat op jaarbasis een korting van 150 euro kan betekenen.

9. Laat uw banden uitbalanceren

Niet goed uitgebalanceerde banden veroorzaken trillingen, die zorgen voor snellere vermoeidheid bij de rijder, alsmede ongelijkmatige slijtage van de banden en onnodige slijtage van de wielophanging van uw auto. De reparatiekosten voor dit soort slijtage kunnen erg prijzig zijn. Bovendien brengt een goede uitlijning en het balanceren van de banden een aantal voordelen met zich mee, zoals betere prestaties van uw auto en een lager brandstofverbruik.

Gratis stockfoto met aankoop van een auto, auto kopen, auto verkopen