Ben jij van plan binnenkort een auto te kopen? En wil je niet teveel uitgeven, maar toch een goede betrouwbare auto op de kop tikken? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een occasion. Een occasion is een tweedehands auto die te koop staat. Je kunt occasions op verschillende plaatsen kopen. Zo bieden particulieren hun auto te koop aan, kun je terecht bij een handelaar, maar je kunt je auto ook kopen bij een autodealer. Het kopen van een auto gaat vaak om grote bedragen. Dat geldt zowel voor aankopen bij particulieren, handelaren, als dealers. Om het je wat makkelijker te maken geven we je in dit artikel 3 tips bij het kopen van een auto.  

Tip 1: Controleer de recensies

Heb je een mooie, goede of betrouwbare auto gezien op een online aanbieder? Dan is het verstandig eerst de recensies van de aanbieder te controleren. Op Google kom je na het zoeken op de naam van het autobedrijf vaak al verschillende recensies tegen. Ook zou je de website kunnen bezoeken om een idee te krijgen van wie de auto aanbiedt. Ook recensies van autohandelaren zijn vaak op Google te vinden. Particulieren bieden hun auto aan op een verkoopsite. Ook hier kun je vaak recensies vinden. Het is zeker de moeite waard te controleren wat anderen vinden van het autobedrijf en wat hun ervaringen zijn.

Tip 2: Prijzen vergelijken

Wanneer je een auto naar je zin hebt gevonden, is het verstandig naar vergelijkbare auto’s te zoeken en de prijzen te vergelijken. Een erg lage prijs voor een vergelijkbaar model, duidt vaak op onderliggende mankementen. Ook kan er sprake zijn van een oplichter en die wil je uiteraard uitsluiten. De prijs van een particulier ligt vaak lager dan die van een autobedrijf. Dat is niet vreemd, want een autobedrijf biedt daarnaast vaak ook een bepaalde service. Voor de verkoop kijken ze de auto na, geven ze de auto nog een onderhoudsbeurt waarbij de olie en andere vloeistoffen worden bijgevuld en bieden ze een bepaalde garantie. Ook is het mogelijk je oude auto in te ruilen en dat scheelt weer een hoop extra geregel.

Tip 3: Specifieke problemen uitvragen

Heb je een bepaald type auto in gedachten? Zoek dan uit wat de meest voorkomende problemen van deze auto’s zijn. Ga na hoe het met de auto is die jij op het oog hebt en informeer ernaar bij de verkoper. Heb je zelf wat minder verstand van auto’s? Dan zou je uiteraard iemand mee kunnen nemen die wel wat van auto’s weet. Waarschijnlijk kijkt die persoon net even wat anders naar de occasion dan jij en dat kan zijn voordeel hebben.