Een ATV of All Terrain Vehicle is een prachtig vervoermiddel als hobby, maar ook een werkpaard voor gebruik op de boerderij. Deze vierwielers voelen zich overal thuis, je moet wel rekening houden met de Nederlandse wetgeving. Je mag namelijk niet zomaar met ieder type quad overal rijden. Met een grotere motorinhoud zal het kenteken ook flink duurder worden, maar dat is op eigen terrein niet van toepassing. Voor dit alles zul je eerst jouw quad moeten betalen. Een ATV leasen bij Fastfuriousscooters.nl kan de snelste manier zijn om de betaling rond te krijgen. Hoe dit werkt kun je op deze pagina lezen.

Waarom zou je een quad kopen?

Laten eerst eens beginnen met de reden om een ATV aan te schaffen. Voor één groep is het een ‘brommer op vier wielen’ voor de hobby in het weekend, voor andere klanten is het een landbouwvoertuig compleet met trekhaak als kleine tractor. Daartussen zijn er de ‘commuters’ die een quad kopen voor woon- werkverkeer. Met een aantal types mag je namelijk ook op de snelweg rijden.

Hoe zit het eigenlijk met de verkeersregels?

Een ATV leasen is nog wel de meest eenvoudige stap, het juiste model kiezen is een stuk ingewikkelder. Je kunt van 50cc tot aan 500cc kiezen bijvoorbeeld, onder 50cc is een bromfietsrijbewijs nodig, daarboven een autorijbewijs. Dan heb je nog de kwestie van het kenteken. Bij gebruik op eigen terrein in een kenteken niet nodig, ook niet wanneer de quad is geregistreerd als landbouwvoertuig. Op de openbare weg geldt een hoger tarief wanneer de motorinhoud groter is, dit kan honderden euro’s verschil maken. Verder zijn er ook nog modellen met en zonder gordels, types die wel of juist niet op de autoweg en/of snelweg mogen rijden. Zoek dus eerst goed uit welk type voor jouw gebruik geschikt is, en welke regels van toepassing zijn!

Alternatief voor een ATV leasen

Als je toch in de Fastfuriousscooters.nl shop gaat kijken naar quads, en je wilt deze niet kopen als landbouwvoertuig, dan moet je ook zeker even de MP3’s van Piaggio bekijken. Die hebben drie wielen, je moet in het bezit zijn van een auto- of motorrijbewijs afhankelijk van het jaar dat je het rijbewijs gehaald hebt. Het zijn een soort motoren op drie wielen die in stilstand rechtop blijven staan, maar in bochten door hellen. Het is net als een quad een bijzonder vervoermiddel voor op de weg, het is geen alternatief als off-road voertuig.

Hoe werkt leasen eigenlijk?

Naast een zakelijke operational lease, waarbij een bedrijf een voertuig huurt inclusief onderhoud, is een financial lease gewoon kopen op afbetaling. Je kunt direct in de webshop of winkel een leasecontract aanvragen, dit verloopt dan verder via een kredietverstrekker. Na toetsing en goedkeuring kun je het voertuig in de winkel bestellen. Je ontvangt dus jouw ATV via de de winkel, de betaling verloopt via de organisatie die je het geld leent. Controleer uiteraard de voorwaarden, het maandbedrag en de rente die er bovenop komt. In de Fastfuriousscooters.nl webshop kun je overigens ook accessoires in de bestelling meefinancieren. Zo hoef je in eerste instantie geen cent uit te geven. Uiteraard moet je wel iedere maand een deel betalen.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/quad/

Is een ATV leasen verstandig?

In de eerste plaats moet je voor jezelf bepalen of een quad past bij jouw wensen en voorkeuren. Kijk ook even naar de MP3’s, motorfietsen en scooters, die passen misschien beter bij wat je zoekt. Daarna kun je bepalen of je direct afrekent of kiest voor een leasecontract. Het voornaamste voordeel is dat je geld onderhoudt voor andere zaken, je hoeft ook niet eerst te sparen. Het voornaamste nadeel is dat je voor een langere tijd aan de overeenkomst vastzit, controleer dus goed of de voorwaarden aansluiten op jouw situatie.