Sinds de overname van de Tsjechische autofabrikant Skoda door Volkswagens in 2003 is de auto-industrie enorm opgeschud, waarbij toonaangevende nieuwe voertuigen worden uitgebracht en uiteindelijk prijzen winnen. De reputatie van het Skoda-merk is er niet een die goed past bij consumenten en Skoda-dealers in Schotland, maar we mogen de onderscheiding die is verkozen tot de nieuwe favoriet van een luxe gezinsauto, de Skoda Superb Estate, niet missen. Onlangs gestemd door een panel van tien personen, is de prijs van Caravan Club Towcar of the Year 2011 uitgereikt voor zijn bruikbaarheid en prestaties in verschillende caravaning-situaties.

Een jury van tien juryleden heeft de Superb Elegance uitgeroepen tot de prijs voor zijn onmiskenbare trekkracht tijdens het slepen. De nieuwe auto voldeed aan zijn verrassende verwachtingen en onderging een reeks zware tests die ongetwijfeld de praktische bruikbaarheid, het gestroomlijnde ontwerp en uiteindelijk de keuze van een caravan voor een gezinsauto benadrukten.

De nieuwe Skoda Superb Estate is al verkozen tot de TopGear Luxury Car of the Year en met een grote keuze aan benzine- en dieselmotoren, handgeschakelde en DSG-transmissies en directe brandstofinjectie voor een optimaal brandstofverbruik en zeer lage emissies, de New Estate doet zijn naam, Superb, zeker eer aan.

Er zijn verschillende uitrustingsniveaus om uit te kiezen, evenals een enorme lijst met extra specificaties die comfort en plezier zullen toevoegen aan elke lange afstandsreis. De buitenkant heeft een klassiek ontwerp, met opvallende Skoda-exterieurkenmerken zoals de voorste lijnen en lichte designkenmerken.